Sommige vissen zien er schattig uit. Kijk maar naar een doordeweeks goudvisje of een Siamese Kempvis  (ja die bestaat). Deze vissen zijn natuurlijk niet om op te eten. Maar wanneer je zeeduivel (ook wel lotte of staartvis genoemd) googelt, loop je gruwend van je computer weg. Hij heeft z’n naam echt niet gestolen begot. Bweurk. Ik heb nog nooit zo’n lelijke vis gezien (behalve die creepy vis met z’n lichtje uit Finding Nemo misschien). Maar goed, ik wijk af. Dit is misschien niet zo’n beste intro tot een wel erg lekker recept. Vergeet de vorige zinnen dus maar en get started, want ondanks zijn onappetijtelijk uiterlijk  is het wel degelijk een lekker visje! 😉 Zeeduivel is vrij vlezig van structuur en heeft een centraal been dat je het best verwijdert als je hem gaat bakken. Aangezien het meestal dikke moten zijn, moet je goed opletten dat hij goed gebakken is!

 
ingrediënten zeeduivelLET’S GO! Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

-2 moten zeeduivel (met tonijn of een andere vis moet het ook wel lukken ^^)
-1 aubergine
-1 halve courgette
-2 eetlepels olijfolie
-2 eetlepels kokosolie
-2 eetlepels kokosbloemsuiker (je kan ook gewone bruine rietsuiker gebruiken)
-1 eetlepel balsamicoazijn
-grof zout en peper
-beetje pilipilipoeder
-1 blikje tomatensaus
-verse peterselie
-3 kleine verse tomaten
– enkele sjalotjes

zeewolf marinadeHoe ga je te werk?

-Marineer eerst gedurende een tien à vijftien minuten je vis. Dit doe je door 2 el olijfolie te mengen met 1 el balsamicoazijn, je vis hierin te dompelen en even in de marinade te laten staan in de koelkast.
-Was vervolgens je groenten en snij ze in blokjes. Haal de pitten uit de tomaten.
-Hak de sjalotjes fijn.
-Doe 2 el kokosolie in de pan op een zacht vuur (kokosolie verhit namelijk heel snel) en fruit je sjalotjes hierin.
-Voeg 2 el kokosbloemsuiker (of gewone bruine rietsuiker) toe en roer goed.
-Ok, tijd voor de courgette. Laat deze enkele minuten meestoven en doe er dan de blokjes aubergine bij.
-Laat dit samen een 10-tal minuten aanstoven, vergeet niet om goed te roeren ondertussen.
zeeduivel courgette aubergine
-Voeg dan de tomatenstukjes er aan toe (even laten meestoven) en vervolgens je potje tomatensaus.
-Laat dit geheel nog een tiental minuten sudderen en strooi er dan wat peterselie over. Dit kan je nu even op je vuur laten pruttelen.

tomatensaus zeeduivel
Aaight. Laat de vis aanrukken! Kruid deze vooraleer je ze in de grillpan gooit nog even af met peper en zout. Verwijder ook het been. Gril ze vervolgens goed gaar. Let wel op dat ze niet verbrandt, want door je marinade van balsamico en olie kan dit al sneller gebeuren. (ik spreek uit ervaring ahum). 

zeeduivel grill

-Serveer goed warm met aardappeltjes, pasta, rijst, brood,…. naar keuze 🙂 Smakelijk!

zeeduivel aubergine courgette

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.