Wie deze blog volgt, weet dat ik van quiche hou. Ik maakte er al een met groenten en zalm, met prei en garnalen en en waagde mij onlangs zelfs aan een volledig glutenvrije variant.
Ik vind dat eigenlijk de allermakkelijkste manier om van restjes af te geraken. Bladerdeeg, restjes erop en geklutste eitjes erover. Dat is grofweg hoe het werkt.
Deze keer maakte ik een lekkere, vegetarische quiche met courgette, feta en verse munt. Heerlijk fris en de bereiding duurt slechts 10 à 15 minuutjes. Daarna moet je de quiche gewoon een goed half uur afbakken in de oven. Terwijl kan je je met iets anders bezig houden. Waren alle recepten maar zo 😉 . Genoeg getreuzeld, aan de slag !Vegetarische quiche met courgette, feta en verse munt2016-05-04 14:28:55Ingredients
- - 1 vel bladerdeeg
- - 2 kleine courgettes
- - 200 gram fetakaas
- - 4 eieren
- - 100 ml melk
- - 5 takjes verse munt
- - peper en zout
Instructions
- - Verwarm je oven voor op 200 graden.
- - Was de courgette en snij ze in schijfjes.
- - Kluts dan je eieren samen met de melk, peper en zout en de gesnipperde verse munt door elkaar.
- - Rol je bladerdeeg uit over je taartvorm en druk goed aan de zijkanten. Prik er met een vork gaatjes in zodat het deeg niet bol komt te staan in de oven.
- - Kruimel je fetakaas en strooi deze over je vel bladerdeeg. Hou een beetje over (ongeveer 1/3).
- - Rangschik je schijfjes courgette vervolgens over de deegbodem en giet er dan je eimengsel over.
- - Bestrooi met de rest van de fetakaas en zet het geheel een goeie 30 minuten in je oven.
Notes
- Ik serveer dit met een fris slaatje en zongedroogde tomaatjes ! Werk af met wat verse munt.
Life Is Good https://www.life-is-good.be/
Hoofdgerechten Voeding en recepten