Serieus, ik ken echt NIEMAND die geen pasta lust. De Italiaanse lekkernij is bij de meeste mensen een echte basic in de keuken geworden. Geen zin om uitgebreid te koken? Dan maak je toch gewoon snel een pastake klaar? Een van de meest simpele manieren om pasta klaar te maken is met een sausje op basis van boter en Parmezaanse kaas. De officiële naam van dit pastagerecht is “pasta Alfredo”. Volgens mij werd dit genoemd naar een moddervette Italiaanse kok die er een sport van maakte om een saus te maken van de meest vettige ingrediënten ter wereld. Ik maakte onlangs een heerlijke “light” versie van een pasta Alfredo klaar, zonder boter. Ik zet de light wel tussen aanhalingstekens omdat er wel nog Parmezaanse kaas en spek in zit. En deze zijn natuurlijk niet de beste vriend van je buikomtrek. Maar dat kan me eigenlijk worst wezen, want dit recept is uiterst delizioso!
LET’S GO! Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
-halve bloemkool (andere helft kan je soep van maken)
-klein bakje champignons
-2 eieren
-spekjes of pancetta (Vegetariërs laten de spekjes gewoon weg natuurlijk)
-50 gram Parmezaanse kaas
-beetje verse peterselie
-teentje knoflook
-pasta naar keuze
-olijfolie
-peper, zout
Hoe ga je te werk?
-Verwarm je oven voor op 180°
-Snij de bloemkool in fijne roosjes en spoel deze even af
-Snij de champignons halvelings door
-Doe in een ovenschaal wat olijfolie en doe de groenten erin
-Kruid goed af met peper en zout, en meng alles goed in de ovenschaal
-Zet de ovenschaal in de oven gedurende 30 minuten. (Na 15 minuten even omroeren, en de laatste 2 minuten op grillstand zetten)
-Kook dan je pasta beetgaar
-Meng ondertussen in een kommetje de twee eitjes, de Parmezaanse kaas en fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout.
-Bak je spek even aan in een pannetje, en doe er nadien je fijn gesneden look bij
-Als de groenten klaar zijn, doe je deze samen in de pan met spek.
-Giet de pasta af en doe deze ook in de pan. Meng deze goed met de groenten en het spek.
-Doe er op het einde het eimengsel bij en roer het geheel goed om.
-Werk af met wat extra Parmezaanse kaas en peterselie.
-Smakelijk!
ps: Excuses voor de latere reeks foto’s met schaduw . Het was al snel donker en ik was dit even uit het oog verloren. Volgende keer ben ik voorbereid zodat we in daglicht kunnen werken! 🙂