American Cookies van den Aldi. Dat waren mijn all time favourite koekjes vroeger, ik beken! Maar helaas, driewerf helaas, deze passen niet binnen de Paleo leefwijze. Raw chocolate chip cookies op basis van amandelmeel daarentegen zijn helemaal paleo. Mischien heb je deze post al gelezen over rauwe chocolade, zo niet : lees het gerust even door om meer te weten over de puurste vorm van chocolade. Het is wat wennen aan de smaak, maar als je echt die-hard paleo wil eten en toch af en toe genieten van een koekje, is dit wel een leuk alternatief. Ze zijn ook redelijk snel gebakken en smaken lekker naar kokos ! Maar genoeg gekletst, hier met dat recept! (Vanaf nu maak ik gebruik van een app waardoor je heel makkelijk de recepten kan afprinten, klik gewoon op de “Print” knop ! 🙂 )
- - 130 gram amandelmeel
- - 1 ei
- - 30 gram gemalen kokospoeder (of meer als je dat lekker vindt)
- - 30 gram raw cacao nibs
- - 2 eetlepels honing
- - 1 mespunt zout
- - 1 mespunt baking soda
- - Verwarm je oven voor op 180°
- - Smelt de kokosolie heel even in de microgolfoven zodat deze vloeibaar wordt
- - Meng de olie vervolgens met de honing
- - Neem een grote kom en doe hierin het amandelmeel, kokospoeder, zout, de baksoda en cacao nibs
- - Meng dit goed onder elkaar en voeg vervolgens je olie/honing mengsel er aan toe
- - Zorg voor een mooi egaal beslag
- - Neem een bakvel en maak hierop kleine hoopjes voor je koekjes, duw ze aan om ze wat platter te maken
- - Zet ze 20 minuutjes in de oven tot ze goed zijn (ik draai ze meestal de laatste 10 minuutjes even om zodat beide kanten krokant zijn, zo niet blijft de onderkant iets te vochtig naar mijn zin)
- Je kan ook gewone pure chocolade of melkchocolade in stukjes breken in plaats van cacao nibs.