Lamsvlees met groene boontjes, cranberry's en amandel
2015-05-01 18:25:00
Groene boontjes zijn heerlijk, maar kunnen algauw als saai bestempeld worden. Wedden dat je er nog niet aan gedacht hebt om ze ter verrijken met cranberry's en amandelstukjes? Probeer dit recept zeker eens, kwestie van je doordeweekse maaltijd wat op te vrolijken ;-). Een lekker stukje lam past hier uitstekend bij!
- Snij de ajuin en look in stukjes (look heel fijn snijden, ui mag wat groter).
- Meng in een kommetje de balsamico en honing.
- Doe wat olijfolie in een grote pot, stoof de ui en look enkele minuten en voeg er dan de boontjes aan toe. Doe hier een scheutje water in en laat dan een tiental minuten stoven met het deksel op de pot.
- Kruid je lamsvlees met wat peper, zout en verse rozemarijn en leg op een hete grillpan.
- Check je boontjes: zijn ze al wat gaar? Doe dan het balsamico/honingmengsel erover, roer en doe er dan de cranberry's en stukken amandel bij.
- Roer goed en laat nog enkele minuten op een zacht vuur stoven.
- Zodra je vlees ok is, serveer je alles.
Notes
Heel lekker met kroketjes of een gebakken aardappel.