I’m a sucker for quiche. Dat merkte je misschienhier en hieral. Dus dacht ik HEY! waarom proberen we eens een keer iets anders? Glutenvrije quiche bijvoorbeeld, met een bodem van walnoten. Klinkt een beetje gek, maar aangezien wij hier HOPEN en HOPEN noten hebben liggen (vers van de notenboom, jawel!), moet ik er toch iets mee doen…Bij de buren dumpen is geen optie. Quiche it is dan maar. Glutenvrij, lactosevrij en origineel. Ik gebruik ook lekkere verse, witte asperges en wat verse bladspinazie. Een klein minpuntje: je hebt wel wat werk aan het kraken van de noten en deze fijnhakken, dus deze quiche is redelijk arbeidsintensief. Bezint eer ge begint ! Haha ! 🙂
Glutenvrije quiche op basis van walnoten, met asperges en spinazie
- Pel de noten en hak je zijn (arbeidsintensief, doe je het best met twee ^^)
- Meng deze gehakte noten met 3 eiwitten voor je quiche bodem goed onder mekaar.
- Leg bakpapier in een taartvorm (heel belangrijk!) en verdeel de notenmassa over je vorm. Let
erop dat je ze niet te dik maakt, je laag, want dat is niet zo lekker. Je wil een heel dun krokant bodempje maken. Zet de vorm in de oven voor een 40- tal minuutjes tot de bodem goudkleurig en krokant is. Haal de quiche dan uit de oven en laat even afkoelen.
- Schil ondertussen dat de walnotenbodem in de oven staat, de asperges en kook ze gaar (ongeveer 10 minuutjes).
- Was de spinazie.
- Klop al de eieren en de eigelen die je overhebt van de bodem door mekaar, kruid met peper en zout en doe er een klein scheutje kokosroom (of andere room) bij.
- Scheur de ham in stukjes en meng deze dan samen met de spinazie onder je eieren.
- Snijd de asperges in stukken en doe deze ook in je eimengsel.
- Verdeel het mengsel dan over je quiche bodem van walnoten en zet het geheel in de oven tot de quiche gaar is (30 tal minuutjes).