Dadelcake met walnoten? Het lijkt wel cake-palooza op Life Is Good de laatste tijd. Ik weet ook niet wat er in mij is gevaren de voorbije weken, maar feit is dat ik weer een héérlijke cake heb gemaakt dit weekend op basis van gedroogde dadels, walnoten en kokosbloesemsuiker. Deze laatste gebruik in plaats van gewone kristalsuiker omwille van de lagere glycemische index (lees hier meer over dat beest) , al kan je ook perfect gewone suiker gebruiken. Soit, ik kon haast niet wachten om dit recept te delen met jullie want oh boy oh boy oh boy, hij is zo lekker ! Haal die ingrediënten snel in huis en vlieg er in 😉
- - 220 gram kokosbloesemsuiker (gebruikte ik, maar gewone kristalsuiker werkt ook)
- - 250 gram fijn gehakte gedroogde dadels
- - 250 gram zelfrijzende bakmeel
- - 150 gram walnoten (ook in kleine stukken gehakt, maar niet gemalen, er moeten brokjes inzitten!)
- - 4 eetlepels olijfolie
- - 1 koffielepel bakpoeder
- - 250 ml kokend water
- - 2 eieren
- - De voorbereiding is makkelijk, maar kan tijd in beslag nemen. Ik leg het even uit : de gedroogde dadels dien je eerst te ontpitten en vervolgens fijn te snijden. Daar ben je heel even mee bezig, ik geef het maar mee 😉 .
- - Meng in een kom de dadels met de olijfolie en het bakpoeder, doe er dan 250 ml kokend water bij, roer dit om en laat het 15 minuten aan de kant staan. Door het vocht gaan de dadels opzwellen.
- - Doe in een andere grote kom de suiker en de eieren, en klop dit tot een romig geheel.
- - Dan mag je hier de walnoten en het zelfrijzend bakmeel bijvoegen en goed omroeren.
- - Als de dadels goed geweld zijn (na 15 minuten) doe je deze bij je walnotenmengsel.
- - Nu moet je even kijken of het beslag niet al te lopend is.... ik heb er mondjesmaat nog wat bakmeel aan toegevoegd omdat ik het wat dikker wou maken.
- - Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en zet ongeveer een uurtje in een voorverwarmde oven van 180°C. Tip : besmeer de cakevorm zelf met wat boter en doe dan je bakpapier erover, zo komt je cake er nog makkelijker uit !
- - Prik in het midden met een stokje en kijk of er nog deeg aan blijft kleven, zo niet dan is je cake gaar.
- - Smakelijk !
Kortom, met een heel eenvoudig recept bekom je een heerlijk resultaat ! Volg gewoon de stappen en dan kan je in no time smullen van deze heerlijke, smeuïge cake !