Ik ben tegenwoordig heel erg into confituur maken. Je hoeft echt geen genie in de keuken te zijn én je bent tenminste zeker dat je geen degoutante bewaarmiddelen binnen speelt, wat meestal wel het geval is bij confituur uit de supermarkt. Omdat we de winter naderen, had ik zin om iets lekker “kerstachtig” te maken. Bovendien had ik nog redelijk veel verse hazelnoten over. Resultaat: een heerlijke winterse appelconfituur met kaneel en hazelnoten.
LET’S GO! Wat heb je nodig?
Voor 3 potten confituur:
-5 à 6 grote appels
-1 citroen
-1 glas water
-kaneel
-gepelde hazelnoten
-250 g confituursuiker
Hoe ga je te werk?
-Steriliseer eerst je confituurpotten door ze even onder te dompelen in kokend water. Laat ze omgekeerd drogen op een propere keukenhanddoek.
-Schil de appels en snij ze in blokjes
-Pel de hazelnoten
-Zet een kookpot op het vuur en doe de appels er in
-Voeg het glas water en het sap van de citroen toe
-Laat dit ongeveer een 20 à 25 minuten stoven
-Bak ondertussen de hazelnoten in een pan zonder vetstof tot ze een bruin korstje hebben.
(Neem vooral de tijd om eraan te ruiken want GOD IT SMELLS SO GOOD!)
-Goed, na dit intermezzo kan je ze fijn vijzelen en toevoegen aan je appelmengsel 😉
-Doe de suiker erbij en laat nog een vijftal minuten goed doorkoken.
-Hup, confituur in de potten en omgekeerd laten afkoelen.