Naar aanleiding van de zomerse temperaturen dit weekend in België dook ik de keuken in om een lekker slaatje te maken. Dit receptje is zo eenvoudig dat zelfs iemand met twee linkerhanden, Parkinson en een blinddoek om het ineen kan flansen. Voor dit recept heb ik me gebaseerd op het boek “Superfood recepten” van Jesse Van Der Velde en Annemieke De Kroon. Zij gebruiken echter gerookte makreel in plaats van forel, en geen kiemen of kersttomaatjes en een avocado in plaats van cottage cheese. Bovendien gebruiken zij, hoe kan het ook anders, chlorellapoeder en edelgist. Dit zijn superfoods die ik nog niet in mijn bezit heb. Misschien zijn deze termen Chinees voor jou. No worries: later hierover meer!

Let’s go!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten
Ingrediënten.

voor 2 personen
*blender

Slaatje:
-gerookte forel (2 stuks)
-krulsla
-1 courgette
-tuinkers
-kerstomaatjes
-handjevol luzernescheuten (of andere scheuten)

Dressing:
-1 potje cottage cheese (alternatief: rijpe advocado)
-handvol gedroogde tomaatjes
-een flinke scheut olijfolie
-sap van een halve citroen
-water
-15-tal grote basilicumblaadjes

 

Hoe ga je te werk?

-Schil de courgette, en rasp hem in fijne sliertjes
-Verdeel de courgettesliertjes onderaan je borden
-Meng de luzerne-scheuten met de tuinkers en leg deze over de courgette
-Leg hier rond blaadjes sla (ik heb gekleurde krulsla gebruikt, dit oogt mooier op je bord, dresseer-snob)
-Voeg wat kerstomaatjes toe (en eventueel wat zongedroogde tomaatjes als je dit lekker vindt om zo te eten)
-Snij je forelfilet halvelings door en leg de twee stukjes over elkaar op je bedje van tuinkers en courgette

-Neem dan je blender en doe hier alle ingrediënten in voor de dressing
-Blenden tot een lekkere saus (afhankelijk van je blender zal je wat extra olie/water moeten toevoegen om het goed te laten doormixen)
-Schep een flinke lepel saus op je bord

Serveer met wat ciabattabrood dat je heel even in de oven krokant laat worden.
Bon appetit!

9_06_2014_slaatjeforelcottagecheese

2 Reacties

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.