Naar mijn mening is het weer eens tijd voor een #BoyfriendRecipe. Het is koud, nat en druilerig buiten en dus doken we de keuken in voor een hartverwarmend recept: tomatensoep met kikkererwten en chorizo. We hadden een grote pot soep gemaakt en hebben hem eigenlijk quasi leeggegeten, zo verdomd lekker was het. Eet er een stuk brood bij als je wilt voor een echt goed vullende maaltijd. Wij maken dit recept zeker nog eens opnieuw, op koudere dagen is dit echt een aanrader!
LET’S GO! Wat heb je nodig?
-1 chorizo worst (mild of pikant, zoals je verkiest)
-3 tal uien
-teentje knoflook
-1 selder
-enkele grote wortels
-1 blik voorgekookte kikkererwten (verse kikkererwten moet je heel lang op voorhand in water weken)
-1 blik tomatenpulp
-1 doosje tomatenconcentraat
-laurierblaadjes, peper en zout, tijm en oregano
-olijfolie
-stokbrood (optie)
Hoe ga je te werk?
-begin met je groenten te wassen
-snij de chorizo in blokjes
-snij de uien en look fijn
-snij de selder en wortels in fijne blokjes
-druppel wat olijfolie in een kookpot en stoof de chorizo
blokjes
-voeg na enkele minuten de fijngesnipperde uien toe
-doe er vervolgens de look in
-voeg de selder en wortels eraan toe, daarna laat je het geheel even aanstoven
-na enkele minuten (5-tal) doe je het blikje tomatenconcentraat erbij, ondertussen goed roeren
-giet de kikkererwten in een zeef en doe ze dan in de pot
-doe dan de tomatenpulp erbij en leng het geheel aan met veel water
-zo, nu moet je alleen goed veel kruiden erbij doen :peper, zout, cayennepeper (niet te veel of niet wanneer je niet van pikant houdt), tijm, oregano, laurierblaadjes.
-de soep moet nog een 45-minuutjes pruttelen voordat alle smaken tot zijn recht komen en de groenten goed zijn
We wreven onze stukjes stokbrood nog in met wat look en staken dit in de oven om bij deze lekkere maaltijdsoep te eten. Ik krijg al terug honger wanneer ik eraan denk! 🙂 SMAKELIJK!